Idag är vi mer uppkopplade än någonsin och digitaliseringen medför en mängd spännande möjligheter, men det gör oss även mer sårbara. På vilket sätt gör det oss mer sårbara och hur ser hotbilden ut? Vilka delar av en IoT-lösning riskerar att utsattas för angrepp? I en direktsänd paneldebatt, med inbjudna experter från Tele2 och FOI, kommer vi att diskutera frågor om IoT och internetsäkerhet:

  • Har hotbilden förändrats? Mikael Wedlin, forskningsledare vid FOI, förklarar.
  • Panelen diskuterar frågor som till exempel vilka delar av en IoT-lösning som är utsatta för angrepp, vanliga svagheter, vad som går att göra åt det, samt viktiga saker att tänka på.
  • Panelens bästa tips och rekommendationer.
  • Q&A

Tid

27 september 2022, kl. 10.00–10.45.

Plats

Digitalt/Zoom

Länk

Anmäl dig här.

Målgrupp

Webbinariet/paneldebatten riktar sig främst till dig som arbetar inom följande branscher: tillverkande industri, energi, fastighetsägare och skötsel, kommunal verksamhet samt larm- och försäkring.

Panelen

Anders Englund

VD och IoT-expert på Attentec. Anders är civilingenjör i datateknik och har lång erfarenhet av utveckling och ledning i IT-branschen.

Mikael Wedlin

Forskningsledare vid FOI, totalförsvarets forskningsinstitut. Mikael har sedan 2001 lett studier inom SCADA-säkerhet, IT-vapen och IT-krigföring.

Pontus Nordin

Senior Sales Manager på Tele2. Pontus har de senaste åtta åren arbetat med lösningar inom IoT och har närmare 20 års erfarenhet av flera svenska och utländska mobiloperatörer.